HISTORIE

Van Herk Fietsen is opgericht in 1924 door Arnoldus van Herk, beter bekent als "Nol den Draaier", vanwege zijn beroep als houtdraaier en sigarenmaker.

In die tijd waren er nog maar twee fietsfabrikanten in Nederland nl. Gazelle en Batavus. Omdat deze fabrieken "ver weg" gevestigd waren maakte Nol de frames en dus de fietsen zelf. In de rustige wintertijd werden de frames gelast, gelakt en opgebouwd tot (niet te verslijten) fietsen. Tijdens de zomermaanden werd de voorraad weer verkocht en zo ontstond Van Herk Fietsen. Omdat de wielrennerij een hobby van Nol was maakte hij ook handgemaakte racefietsen voor de beste wielrenners van Nederland! Tenslotte is Nol bekroond met een Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn "werkzaamheden" in de tweede wereldoorlog. Hij overleed in 1983 op 82 jarige leeftijd.

 

In de jaren 60 werd het bedrijf overgenomen door zijn tweede zoon Gijsbert. De wielrennerij stond ook bij hem hoog in het vaandel, en enkele uitvindingen van Gijsbert zie we nu nog in het profpeloton zoals: dichte wielen (dit idee deed hij op tijden een paardenrace), verkorten raceframes ( voor criteriums en ploegentijdritten), holle zadelpennen en cranks enz. In 2001 ging Gijsbert met pensioen en hij overleed in 2017 op 81 jarige leeftijd.

 

Vanaf 2001 is het bedrijf in handen van Bas van Herk. Tweede zoon van Gijsbert. Hij kreeg het fietsenvak met de paplepel ingegoten. De ervaring van meer dan 100 jaar fietsen bouwen, verkopen en repareren gebruikt hij dagelijks om alle klanten tevreden te stellen. Van Herk Fietsen staat voor fietsplezier!!!

 

ELEKTRISCHE FIETSEN

Zeer deskundig advies op gebied van elektrische fietsen.

Alle topmerken onder één dak. Gazelle, Koga, Flyer, Superior, Trek, Cortina en Union. Service en reparatie in eigen werkplaats. Kom gerust langs voor advies en een proefrit!

 

ELEKTRISCHE FIETSEN

OPENINGSTIJDEN

Ma. Gesloten
Di. 09.00 - 18.00
Wo. 09.00 - 18.00
Do. 09.00 - 18.00
Vr. 09.00 - 18.00
Za. 09.00 - 16.00

ADRES

Van Herk Fietsen
Provincialeweg 1/C
5503 HA Veldhoven
Tel. 040 - 2532680
E-mail: info@vanherkfietsen.nl