ELEKTRISCHE FIETSEN

De elektrische fiets maakt het u makkelijk.
Hij geeft uw trapbewegingen extra kracht.

Dat is prettig, zeker bij tegenwind en hellingen of als u kinderen of boodschappen moet vervoeren. Trouwens, ook voor dagelijks woon-werkverkeer of langere toertochten is een fiets met trapbekrachtiging een verademing.

Gazelle Trek Koga Cortina FlyerSuperior Union

MOTOR

Wij geven de voorkeur aan de midden motor, en dan liefst van het merk  Bosch. Deze zijn sterk, stil en vooral betrouwbaar. 

Zorg er wel voor dat het complete systeem op de fiets van Bosch is, dus ook de accu, bekabeling en natuurlijk het display. Merken als Shimano en bijvoorbeeld  Panasonic zij  ook goed. Chinese varianten van Bafang,  Elion enz. zijn wat ons betreft een veel mindere keuze. Kies ook geen model meer met een voorwiel motor. Het stuurgedrag en de kwaliteit hiervan kunnen niet tippen aan de midden motor.

ACCU

Zorg voor een passende accu, dus van het zelfde merk als de motor. Ook weer liefst van Bosch dus.

Accu’s zijn er in verschillende sterktes welke worden uitgedrukt in Wh. Neem de afstand die beloofd wordt in de folder met een korreltje zout. Onze ervaring is het volgende:
• 300wh +/- 80km
• 400wh +/- 110km
• 500wh +/- 150km
• 600wh +/- 180km
• 750wh +/- 220km

Natuurlijk is e.e.a. afhankelijk van de andere omstandigheden zoals, wind tegen, bandenspanning, gewicht berijder, gekozen versnelling, gekozen ondersteuning enz. maar dit zijn de gemiddeld  gemeten afstanden uit de praktijk. Verder is er een keuze uit een accu pakket achterop de fiets of een in het frame. Kwaliteit is hetzelfde maar het geeft de fiets een ander uiterlijk. 

Aan u de keuze dus!

AANDRIJVING

Er zijn drie soorten aandrijving van de fiets nl: ketting met dichte kettingkast (onderhoudsarm), riemaandrijving (onderhoudsarm en gaat langer mee dan een ketting) en de derailleur aandrijving (open ketting, meer versnelling  mogelijkheden maar ook wat meer onderhoud bij slecht weer)

OPENINGSTIJDEN

Ma. Gesloten
Di. 09.00 - 18.00
Wo. 09.00 - 18.00
Do. 09.00 - 18.00
Vr. 09.00 - 18.00
Za. 09.00 - 16.00

ADRES

Van Herk Fietsen
Provincialeweg 1/C
5503 HA Veldhoven
Tel. 040 - 2532680
E-mail: info@vanherkfietsen.nl